Poola teedel valitseb pühade ajal kaos

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fotol on näha Poola pealinna Varssavi üht liiklusrohkemat tänavat Trasa Lazienkowskat.
Fotol on näha Poola pealinna Varssavi üht liiklusrohkemat tänavat Trasa Lazienkowskat. Foto: SCANPIX

Eilsel kõigi pühakute päeval ja selle eelõhtul sai Poola teedel toimunud õnnetustes surma 25 ja viga üle 380 inimese.

Katoliiklik osa maailmast tähistas eile kõigi pühakute päeva, millega avaldatakse austust nii neile pühakuile, kelle nimed on kirikule teada, kui ka nendele, kelle pühadust ei teata. Ka valdavalt katoliiklikus Poolas suundusid inimesed tervete perede kaupa surnuaiale.

Pühad ei tähenda mitte ainult austuse avaldamist pühakutele, vaid ka pikka nädalavahetust. Kuna paljud inimesed otsustasid sõita puhkusele, leidis aset ka hulgaliselt liiklusõnnetusi. Poola raadio kodulehe andmetel registreeris politsei neljapäeva õhtust eilseni kokku 299 liiklusõnnetust.

Lisaks ohvritele tabas politsei autoroolist ka ligi tuhat alkoholijoobes juhti, keda ähvardab Poola seaduste järgi juhilubadest kümneks aastaks ilmajäämine või kaheaastane vangistus. Pühade ajaks on politsei teedele saatnud ka lisajõude ning manitsenud inimesi mõistlikkusele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles