Kasekampi hinnangul võidab valimised Obama

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Kasekamp.
Andres Kasekamp. Foto: Sille Annuk

Eesti Välispoliitika Instituudi direktor Andres Kasekamp arvab, et teisipäeval toimuvad USA presidendivalimised võidab Barack Obama, sest suudab paremini oma valijaid mobiliseerida.

Kasekamp ütles ERR Uudistele, et lähipäevade kõige olulisem ülesanne mõlema kandidaadi jaoks on motiveerida oma toetajaid hääletama tulema ja siin on Kasekampi hinnangul selge eelis Obamal, sest Mitt Romneyl pole nii palju tulihingelisi toetajaid, kes just teda presidendiks tahaks.

Lisaks räägib Obama kasuks fakt, et temal kui ametisoleval presidendil on suurem võimalus tagasivalituks saada ning ka tänu orkaan Sandyle pildil olemine, ilma et ta pidanuks selleks kampaaniat tegema.

Ainus, mis Kasekampi sõnul on Obama positsiooni kõigutanud, oli Romney hea ja Obama ootamatult kehv esinemine esimeses presidendikandidaatide debatis, mis andis Romney kampaaniale väga palju lootust ja energiat juurde.

Praegu on nii Barack Obama kui Mitt Romney osariikides, kus veel ei ole selge, kes võidab; kokku on selliseid kaalukeeleks saada võivad osariike kaheksa ja Kasekampi sõnul peaks Romney võitma kõikides osariikides, Obamal piisab aga vaid mõnest võidust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles