Barack Obama ihukaitsja võis teha enesetapu

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Barack Obama
Barack Obama Foto: SCANPIX

USA presidendi ihukaitsjate hulka kuulunud salaagent Rafael Prieto leiti möödunud nädalal surnuna.

Politseiuurijate arvates tegi mees enesetapu, kuna paljastus keelatud armuafäär ühe mehhiklannaga, edastab CBS News.

Ametlikult ei ole surma põhjust veel teatatud, kuid kõige tõenäolisemaks peetakse vingugaasi mürgistust, mille tekitas auto tühjalt käimine suletud garaažis.

USA meedia andmetel oli Prietol abieluväline suhe mehhiklannaga. Mehe tööandja ei teadnud esmalt sellest suhtest, kuid siis jõuti jälile ning seda hakati uurima.

Kuigi Prietot milleski otseselt ei süüdistatud, uuriti juhtumit kui ametikuritegu. Kõrge turvaastme saanud agendid peavad luureorganeid teavitama oma kõikidest lähisuhetest.

Meedia andmetel peatati uurimise ajaks 20 aasta agendina töötanud Prieto tööleping ning ta saadeti sundpuhkusele. Mees aga ei pidanud närvipingele ja paljastusele vastu ning võis selle tõttu valida vabatahtlikult elust lahkumise.

USAs on kaitseagentidega viimasel ajal probleeme olnud ning selle tõttu on selles süsteemis töötavate isikute suhtes suuremat kontrolli rakendatud.

USA presidendi ja teiste kõrgete riigiametnike turvalisuse eest vastutavate agentide kõige suurem üleastumine leidis aset selle aasta aprillis Colombias, kus agendid korraldasid hotellis prostituutidega peo.

Üheksa agenti mõisteti raskes ametialases kuritarvitamises süüdi hoolimata sellest, et presidendi elu sel ajal ohus ei olnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles