Lõuna-Korea sulges kaks tuumareaktorit

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päästeõppus Lõuna-Korea Gori tuumajaamas.
Päästeõppus Lõuna-Korea Gori tuumajaamas. Foto: SCANPIX

Lõuna-Korea sulges täna Yeonggwangi jaamas kaks tuumareaktorit, sest välja on vaja vahetada mõningad osad, millele varustaja oli kaasa andnud väära kvaliteedisertifikaadi, teatas minister Hong Suk-woo.

Ministri kinnitusel ei kujuta segadus sertifikaatidega otsest ohutusriski, kuid reaktorite pealesunnitud ajutine sulgemine ise toob sel talvel kaasa möödapääsmatu energiapuudujäägi.

Mõlemad reaktorid võivad suletuks jääda jaanuari alguseni, sest inseneridel on vaja välja vahetada rohkem kui 5000 kaitset, jahutusventilaatorit ja mitmeid muid osi, mis on pärit kaheksalt erinevalt varustajalt.

«Ühtlasi on vajalik ülipõhjalik ohutuskontroll. On möödapääsmatu, et sel talvel jääb meil vältimatult võimsusest puudu,» lisas Hong, kelle kinnitusel on riigiprokuratuurile edastatud taotlus seaduserikkumise uurimiseks.

Lõuna-Koreal on kokku 23 tuumareaktorit, millega rahuldatakse rohkem kui 35 protsenti riigi energiavajadustest. Kavas on 2030. aastaks ehitada veel 16 reaktorit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles