Meedia sarjab Berlusconit kuninganna juures karjumise eest

LETA/REUTERS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärast intsidenti tehtud grupifoto.
Pärast intsidenti tehtud grupifoto. Foto: Reuters / Scanpix

Itaalia ajalehed sarjasid reedel peaminister Silvio Berlusconit, kes ehmatas Briti kuninganna Elizabethi, kui ta pärast G20 liidrite ühispilti USA presidenti hüüdis.


Telekaadritest on näha, kuidas rühma servas seisev Berlusconi kõva häälega karjub: «Härra Obama! Berlusconi siin!»

Kaadritest on näha, kuidas kuninganna Elizabeth röögatuse peale võpatas. Ta pöördus vaatama, kust lärm kostis, ja tõstnud käe, ütles midagi.

Buckinghami palee pressiesindaja keeldus kordamast, mida kuninganna oli öelnud ja püüdis vahejuhtumit siluda sõnadega «kumbki pool ei solvunud».

Pildistamine toimus lõbusas ja helges õhkkonnas, lisas pressiesindaja.

Berlusconi kantselei tegi avalduse, mille kohaselt ei öelnud valitsusjuht «kunagi seda, mida uudisteagentuurid talle seoses president Obamaga omistavad».

72-aastasel peaministril on varemgi diplomaatilisi apsakaid ette tulnud - hiljuti nimetas ta Obama nahavärvi «kenaks päevituseks».

Pressil oli vahejuhtumi tõttu pidupäev. Ajalehes La Stampa avaldatud karikatuur nentis, et Berlusconil on «ületamatu võime end lolliks teha», mida «meie siin Itaalias nimetame karismaks»

Berlusconi vennale kuuluv Il Giornale püüdis apsakale positiivset värvingut anda väitega, et peaminister tekitas muidu puisel üritusel lahedama õhkkonna.

G20 tippkohtumise fotodelt võib näha ka seda, kuidas Berlusconi hiilib Obama ja Vene presidendi Dmitri Medvedevi taha, paneb käed nende õlgadele ja naeratab kaameratele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles