Ohhoota merest leiti Amurskajat meenutav objekt

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tormine meri
Tormine meri Foto: SCANPIX

Ohhoota merest Šantari saarte lähistelt leitud objekt sarnaneb pikkuselt ja laiuselt 28. oktoobril kadunuks jäänud kuivlastilaevaga Amurskaja.

Eksperdid ei saa aga praegu veel 100-protsendiliselt kinnitada, et leitud objekt on otsitav laev, vahendas Interfax.

Tuukrid pidid tänaseks plaanitud sukeldumise halbade ilmastikuolude tõttu ära jätma, lükates selle 24 tunni võrra edasi.

Otsinguid aga jätkatakse, kuna päästjad ei välista, et merepinnalt võib teha kindlaks Amurskaja päästepaadi asukoha või leida muid laevalt pärit esemeid.

Päästeametnikud leidsid eile Ohhoota merel õlilaike. Samas lähistel tehtud uuringud kajaloodiga näitasid, et 25 meetri sügavusel on mingi suurem objekt.

Hiljem tegid eriolukordade ministeeriumi eksperdid kindlaks, et laikude puhul oli tegemist diislikütusega.

Amurskaja lahkus Habarovski krais asuvast Kirani sadamast 27. oktoobril. Järgmisel päeval edastas laev hädakutsungi ja siis kadus laevaga igasugune side.

Hiljem sai teatavaks, et laeva lastik oli 700 kuni 750 tonni kullamaaki. Amurskaja kandevõime oli aga oluliselt väiksem. Laeva pardal oli 9-liikmeline meeskond.

Prokuratuur algatas juhtunu uurimiseks kriminaalasja paragrahvi alusel, mis puudutab meretranspordi ekspluatatsioonieeskirjade rikkumist ja millega kaasneb kahe või enama inimese hukkumine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles