Soome politsei teeb edusamme oletatavasti Eesti mehe juhitud vargusteseeria uurimisel

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuritegelike mõtetega mees siseneb korterisse.
Kuritegelike mõtetega mees siseneb korterisse. Foto: SCANPIX

Soome politsei astus suure sammu edasi Ida-Helsingi korterivarguste seeria lahendamist, mille juhtfiguuriks peetakse Eestist pärit meest.

Politseinikud võtsid eelmisel reedel vahetult pärast sissemurdmist kinni kaks meest, vahendas mtv3.fi. See kuritegu leidis erandlikult aset väljapool Ida-Helsingit. Helsingi ringkonnakohus lubas mõlemad mehed täna vahi alla võtta.     

Vargusteseeria jälile saamiseks tegi politsei suuri jõupingutusi. Komissar Kari Niinimäki rääkis, et Laajasalo linnaosas liikus öösel mitme nädala vältel ringi kümmekond erariides politseinikku, kes olid valmis võimalikesse kuritegudesse sekkuma.

«Ülesanne esitas suuri väljakutseid, kuna kinnivõetutel kuriteguderegistrit Soomes pole,» jätkas ta.

Murdvaraste valdusest saadi kätte mitmete sissemurdmiste käigus omastatud esemeid, seega saab neid siduda vargusteseeriaga. Ülekuulamised on alanud hästi, kahtlusalused on mõned vargused võtnud omaks.

Politseinike oletusel on Ida-Helsingis alates augustist leidnud aset ligi 30 korterivargust. Eriliseks on sarja muutnud see, et kurjategijad on tegutsenud öösel. Vargad on võtnud kaasa ehteid, sülearvuteid ja sularaha, lisaks pole öeldud ära pangakaartidest.     

Uurijate oletusel on võtmeisikuks 35-aastane Eestist pärit mees, kes praegu elab Laajasalo linnaosas.

Praeguse seisuga on tõenäoline, et politseinikud lõpetavad uurimise aasta lõpus ja edastavad seejärel materjalid edasiste otsuste tegemiseks prokurörile.   

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles