Strasbourg sulges meeleavaldajate pärast trammiliikluse ja südalinna

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
NATO-vastased täna hommikul Strasbourgis.
NATO-vastased täna hommikul Strasbourgis. Foto: AFP / Scanpix

«4. aprillil on trammiliiklus seoses NATO tippkohtumisega tühistatud,» teatavad praegu NATO tippkohtumist võõrustava Strasbourgi trammitablood. Kuigi algselt oli just tramm mõeldud põhiliiklusvahendiks kohtumist kajastavatele ajakirjanikele, otsustasid linnavõimud pärast hommikust kokkupõrget meeleavaldajatega propageerida jalgsiliiklust.

Hommikul kella poole kaheksa ajal olid politseinikud sunnitud käiku laskma pisargaasi, sest tuhatkond meeleavaldajat üritas tungida üle silla linnasüdamesse. Politseil õnnestus nad tagasi suruda, kuid kokkupõrke tulemusel pandi isegi jalgsi liikujatele kinni ka südalinn.

Kogu möödunud öö muidu tartulikult vaikses Strasbourgis oli täidetud pidevatest politseisireenide huilgamisest ja linna kohal. Täna hommikul kella 9-10 ajaks oli linn taas rahunenud. Tänavad suhteliselt inimtühjad ja suurem osa äridest kinni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles