Made: eri värvi pearätikuga härrasmehed pole USA-le globaalne väljakutse

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Moslemitest meeleavaldajad Jeemeni pealinnas Sanaas asuva USA saatkonna juures rebimas puruks Ühendriikide lippu. Plakatil aga nõutakse moslemitelt prohvet Muhamedi kaitsmist.
Moslemitest meeleavaldajad Jeemeni pealinnas Sanaas asuva USA saatkonna juures rebimas puruks Ühendriikide lippu. Plakatil aga nõutakse moslemitelt prohvet Muhamedi kaitsmist. Foto: SCANPIX

Diplomaatide kooli asejuht Vahur Made leidis, et Araabia riigid pole USA-le globaalne väljakutse ning et pigem on selles rollis ikka Venemaa.

«Ma ei usu, et araabia erinevat värvi pearätikuid kandvad härrasmehed kujutaks USA-le globaalset väljakutset, olen ses osas Mitt Romney paadis, et USA jaoks on suurim globaalne väljakutse ikkagi Venemaa,» ütles Made ETV saates «Vabariigi kodanikud».

«Võiksime olla egoistlikud, meile on räägitud, et ameeriklased on egoistlikud ja ei hooli ülejäänud maailma muredest, meie muredest, miks me peaksime siis muretsema ameeriklaste siseriiklike proleemide pärast? Parem eelistagem seda, kes meile sobivamat välispoliitilist retoorikat pakub,» pakkus Made.

«Olen seda meelt, et tormil oli positiivne mõju Obamale, kuigi ta suurt midagi ei teinud, esines vaid meedias ja hoiatas, ning usun, et valimised võidab minu mitte eelistatud kandidaat ehk siis Barack Obama,» lisas Made.

Obama võitu pidasid tõenäolisemaks ka kõik teised saatekülalised.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles