Ohio osariiki külastasid valimispäeval Romney, Ryan ja Biden

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paul Ryan ja Mitt Romney Clevelandis Ohio osariigis.
Paul Ryan ja Mitt Romney Clevelandis Ohio osariigis. Foto: SCANPIX

Ohio osariigi tähtsus USA presidendivalimistel sai veelgi selgemaks, kui seda külastasid valimispäeval vabariiklaste presidendikandidaat Mitt Romney, asepresidendikandidaat Paul Ryan ja ka asepresident Joe Biden.

Clevelandi lennuväljal tekkis koguni omalaadi tunglemine, kui kõigepealt saabus Romney, kohe seejärel maandus ametilennukiga Biden ja viimasena veel ka Ryan.

«See võtab hästi kokku selle, mis täna on toimumas. Kõik võitlevad selle viimasegi hääle pärast,» ütles president Barack Obama kampaaniameeskonna esindaja Stephanie Cutter.

Obama edestab värskete küsitluste kohaselt oma konkurenti ka kaalukeeleks olevates osariikides, millest üheks tähtsamaks peetavas Ohios küünib tema edu nelja protsendipunktini (48-44).

Romney on silmitsi raske ülesandega koguda 270 valijamehe toetus. Ta peab võitma enamuses neist üheksast osariigist, mis ei ole kindlalt kaldunud toetama vabariiklaste või demokraatide kandidaati. Need on Ohio, Florida, Virginia, Põhja-Carolina, Nevada, Wisconsin, Iowa ja New Hampshire.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles