Vedomosti: Serdjukovi vallandamisele eelnes tülitsemine FSB-ga

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dmitri Medvedev ja kaitseminister Anatoli Serdjukov (tagaplaanil).
Dmitri Medvedev ja kaitseminister Anatoli Serdjukov (tagaplaanil). Foto: SCANPIX

Vene kaitseministri Anatoli Serdjukovi vallandamisele eelnes tema tüli föderaalsel julgeolekuteenistuse FSBga, kirjutab tänane Vedomosti viitega eriteenistuse allikale.

Vedomosti väitel oli Serdjukov seotud oma endise nõuniku Sergei Koroljovi nimetamisega julgeolekuteenistuse osakonnajuhatajaks, mis aga «FSB-s kõigile ei meeldinud».

Väljaande andmetel süvendas konflikti kaitseministeeriumi plaan sõjaväepolitsei moodustamisest. FSB hakkas kartma, et see teenistus hakkab segama sõjaväe vastuluure tööd väeüksustes.

Ajalehe allikas kinnitas, et just sõjaväe vastuluure töötajad olid need, kes kogusid  kokku kriminaalasja materjalid, mis puudutavad kaitseministeeriumi alluvuses olevat  Oboronservist.

President Vladimir Putin vallandas Serdjukovi kaitseministri kohalt eile, nimetades tema asemele senise Moskva oblasti kuberneri Sergei Šoigu.

Tsivilist Serdjukov, kes sai kaitseministriks 2007.aastal, kiirustas muudatustega relvajõududes pärast viis päeva kestnud Vene-Gruusia sõda augustis 2008. Oma tegevusega, mis puudutas kindralikohtade vähendamist ja armee vähendamist, kutsus ta kindralite seas esile rahulolematust. Praeguseks momendiks pole reformi lõpuni viidud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles