CNN: USA ranniku lähistel märgati Vene allveelaeva

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene tuumaallveelaev Projekt 971
Vene tuumaallveelaev Projekt 971 Foto: SCANPIX

USA kagurannikul on märgatud juba teist Venemaa tuumaallveelaeva viimase kolme kuu vältel, teatas täna CNN viitega Pentagoni allikatele.

USA kagurannikul on märgatud juba teist Venemaa tuumaallveelaeva viimase kolme kuu vältel, teatas täna CNN viitega Pentagoni allikatele.

USA sõjaväelaste andmetel ilmus seekord esimest korda Ameerika rannikule projekti 945 Kondor (NATO klassifikatsiooni järgi Sierra 2) järgi ehitatud allveelaev, mis kuulub Venemaa Põhjalaevastikku.

Laev avastati eile rahvusvahelistes vetes umbes 400 kilomeetri kaugusel USA rannikust. Alus sisenes Florida piirkonda, kus USA lennuväel olid õppused, teatasid kaitseministeeriumi allikad.

Praeguseks on allveelaev võtnud suuna Euroopa poole ning on USA rannikust umbes 950 kilomeetri kaugusel.

Allveelaev Sierra 2 on varustatud tiibrakettidega Granit. Alus on mõeldud tõenäolise vastase strateegiliste allveelaevade ja lennurühmade jälgimiseks ning nende garanteeritud hävitamiseks konflikti puhkedes.

Augusti keskel teatas USA meedia, et Mehhiko lahes kurseeris ligi kuu aega Vene allveelaev, mis on ehitatud projekti 971 Štšuka (NATO koodnimi Akula) järgi. USA kaitseministeerium lükkas selle teate tagasi.

Pentagoni allikate teatel avastati selline allveelaev viimati USA ranniku lähistelt 2009. aastal, viitas CNN.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles