Putin vallandas Makarovi ja kinnitas kindralstaabi ülemaks Gerassimovi

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Vladimir Putin (paremal) ja kaitseminister Sergei Šoigu koos kindralstaabi uue ülema Vaeri Gerassimoviga (vasakul) täna Kremlis.
President Vladimir Putin (paremal) ja kaitseminister Sergei Šoigu koos kindralstaabi uue ülema Vaeri Gerassimoviga (vasakul) täna Kremlis. Foto: SCANPIX

Vene president Vladimir Putin vabastas täna ametist Vene Föderatsiooni relvajõudude kindralstaabi ülema kindral Nikolai Makarovi ja nimetas tema mantlipärijaks kindralpolkovnik Valeri Gerassimovi.

Ühtlasi sai Gerassimovist ka kaitseminister Sergei Šoigu esimene asetäitja, vahendas Interfax.

Kremli pressiteenistuse teatel vabastas riigipea ametist ka kaitseministri esimese asetäitja Aleksandr Suhhorukovi, nimetades tema asemele kindralpolkovnik Arkadi Bahhini. 1956. aastal Kaunases sündinud Bahhin töötas seni Lääne sõjaväeringkonna ülemana.

Putin nimetas kaitseministri asetäitjaks kindralpolkovnik Oleg Ostapenko (sündinud 1957 Ukrainas), kes seni oli Vene õhu- ja kosmosevägede ülem.

Vene kaitseministril on kaks esimest asetäitjat, lisaks on tal seitse n-ö tavalist asetäitjat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles