Läti politseinikud lähevad kahanevate hüvitiste hirmus pensionile

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti politseinik mõne aasta eest meeleavaldust ohjamas, kus nõuti Venemaa võimu alla jäänud Läti piirkondade tagastamist.
Läti politseinik mõne aasta eest meeleavaldust ohjamas, kus nõuti Venemaa võimu alla jäänud Läti piirkondade tagastamist. Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Lätis on sadakond politseinikku teinud avalduse, kus teatavad soovist minna väljateenitud aastate pensionile. Massilise tööst loobumise põhjus on kahanevad lahkumishüvitised.

Läti politseiameti juhi Valdis Voinsi sõnul võivad pensionile mineku avalduste avalduste arv kerkida kuni 200-ni, vahendab mixnews Läti Raadio eetris olnud intervjuud.

Politseijuht tunnistas, et ei pea tekkinud olukorda katastroofiliseks. «See on iga inimese enda valik,» lisas ta.

Läti politseinike soov minna väljateenitud aastate pensionile on seotud sellega, et seadusemuudatusega on kavas vähendada neile makstavaid kompensatsioone.

Nii loodab siseministeerium säästa 800 000 latti. Läti politseis on kavas vähendada pensionilemineku ja koondamise tõttu makstavat hüvitist kolmelt kuupalgalt ühele

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles