Kommersant: lähiajal lahkuvad veel kaks asekaitseministrit

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene siseminister Vladimir Kolokoltsev ja kaitseminister Sergei Šoigu (paremal) julgeolekunõukogu istungil 9. novembril.
Vene siseminister Vladimir Kolokoltsev ja kaitseminister Sergei Šoigu (paremal) julgeolekunõukogu istungil 9. novembril. Foto: SCANPIX

Kaadrimuudatused Vene kaitseministeeriumid jätkuvad, ajalehe Kommersant andmetel panevad lähipäevil ameti maha minister Sergei Šoigu kaks asetäitjat.

Ministri asetäitja finantsküsimustes Tatjana Ševtsova juba kirjutas lahkumisavalduse, kirjutab tänane Kommersant. Väljaande allika väitel oli «ta juba ammu sellest tööst väsinud ja tahtis ameti maha panna, kuid Serdjukovi (eelmine kaitseminister Anatoli Serdjukov, PM) ajal tal seda teha ei õnnestunud».      

Allika sõnul jõuab Ševtsova lahkumisavaldus presidendini kohe, kui Šoigu on leidnud endale uue finantsisti.  

Lisaks plaanib ministeeriumist lähiajal lahkuda aseminister IT-poliitika valdkonnas  Dmitri Tšuškin.

Ajalehe allikate väitel on äärmiselt tõenäoline, et oma ametikohal peab lahkuma veel ka aseminister Jelena Kozlova.

Seni on vallandamist puudutavad kuuldused jätnud puutumata kolm kaitseministri asetäitjat. Need on riigisekretärist armeekindral Nikolai Pankov, rahvusvahelist sõjalist koostööd kureeriv Anatoli Antonov ja relvajõudude tagalaülem Dmitri Bulgakov.       

´Lisaks vajab kaitseministeerium ka inimest, kes võtaks endale sõjaväelaste sotsiaal- ja eluasemeprobleemide lahendamise. Kommersandi allikad pakuvad välja, et niisuguse valdkonna juhiks võiks saada Roman Filimonov või Dmitri Kurakin, kes mõlemad on praegu Moskva oblasti valitsuse asepeaministrid.      

Jõulised muudatused Vene kaitseministeeriumis said ametlikult alguse 6. novembril, mil president Vladimir Putin vallandas kaitseminister Serdjukovi. 9. novembril kaotas töökoha Vene relvajõudude kindralstaabi ülem Nikolai Makarov.      

Venemaa kaitseministril on kokku üheksa asetäitjat, neist kahte nimetatakse esimeseks asetäitjaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles