BBC peadirektor pani skandaaliga seoses ameti maha

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
BBC nüüdseks endine peadirektor George Entwistle.
BBC nüüdseks endine peadirektor George Entwistle. Foto: SCANPIX

Briti rahvusringhäälingu peadirektor George Entwistle pani laupäeval ameti maha, kui tema juhatada oleva BBC telekanali uudistesaade segas ühe poliitiku ekslikult lasteahistamisskandaali.

«Ma olen otsustanud, et aus oleks selle peale tagasi astuda,» ütles Entwistle televisioonis edastatud pöördumises.

Kuuldavasti peab BBC juhtunuga seoses ka kohtus vastust andma.

Briti ringhäälingu BBC ümber on lahvatanud järjekordne pedofiiliaskandaal seoses päevakajalises saates Newsnight esitatud alusetute pedofiiliasüüdistustega ühe poliitiku vastu ning saatel on kästud uurimine lõpetada.

Newsnightis väideti eelmisel nädalal, et konservatiivist poliitik kuritarvitas 1970. aastal lastekodus ühte teismelist poissi. Saates kuritarvitaja nime ei avaldatud, kuid sotsiaalmeedias hakkas levima teave, et tegu oli Konservatiivses Parteis pikka karjääri teinud Alistair McAlpine'iga.

McAlpine tõrjus süüdistusi ja hiljem ütles ka ohver, et kuritarvitaja ei olnud McAlpine.

BBC on vabandanud saate eetrisse mineku eest. Furoor on eriti piinlik seetõttu, et Newsnight on seotud ka teise pedofiiliaskandaaliga.

Kunagine kuulus BBC saatejuht Jimmy Savile kuritarvitas kahtluste kohaselt sadu lapsi. Newsnight uuris Savile'i juhtumit, kuid otsustas eelmisel aastal saadet mitte eetrisse lasta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles