Prantsusmaal leiti garaažist lõhkeaineladu

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsuse politseinikud tegutsemas Grenoble'i linnas asuva garaaži juures, kust leiti juhuslikult mitusada kilo lõhkeaineid.
Prantsuse politseinikud tegutsemas Grenoble'i linnas asuva garaaži juures, kust leiti juhuslikult mitusada kilo lõhkeaineid. Foto: AFP / Scanpix

Prantsusmaa idaosas asuvas Grenoble'i linnas tuli ühest garaažist juhuslikult päevavalgele suur lõhkeainete ladu, mis politsei uurijate võib kuuluda baski terroristidele.


Keldripinnale peidetud materjali hulgas oli ka ammooniumnitraati segatuna alumiiniumpulbriga - seda suure plahvatusjõuga segu kasutatakse pommirünnakutes üle kogu maailma, vahendas AFP.

Reutersi allika sõnul oli  garaažis ka muid lõhkeaineid ja vahendeid pommide valmistamiseks. Kokku hinnatakse laadungi suurust 300 kuni 350 kilole ning selle omanikku pole leitud.

Kohalik päevaleht Dauphine Libere kirjutas, et rendile antud hoiupinna omanik läks oma valdusi kontrollima, kuna ta polnud pärast detsembrit rentnikust enam midagi kuulnud. Kahtlasele materjalile sattunud, kutsus ta kohale politsei.

Prantsuse uurijate sõnul on rentnik lepingut sõlmides ilmselt esitanud vale nime, kuid nad kahtlustavad, et «pommivabrik» võis kuuluda terrorirühmituse ETA sissidele, kes võitlevad juba aastakümneid Hispaanias iseseisva baskide riigi rajamise nimel ning kasutavad sageli pelgupaigana ka Prantsusmaa lõunapoolseid alasid.

ETA sisside hingel arvatakse olevat kokku üle 820 inimelu. Kahe aasta eest kuulutasid separatistid vahepeal kehtinud relvarahu lõppenuks ning on seejärel taas korraldanud juba mõnikümmend plahvatust, milles on hukkunud kuus inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles