Petraeus kahetseb sõbra sõnul juhtunut

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
David Petraeus ja tema biograaf Paula Broadwell  2011. aasta juulis.
David Petraeus ja tema biograaf Paula Broadwell 2011. aasta juulis. Foto: SCANPIX

Endine USA Luure Keskagentuuri (CIA) direktor David Petraeus kahetseb sügavalt talle ametikoha maksma läinud afääri, ütles endise luurejuhi lähedane sõber Steve Boylan eile.

«Ma ei usu, et keegi suudab ette kujutada, kuidas skandaal on mõjutanud Petraeuse perekonda, teda ennast ja riiki,» ütles mehe sõber ja endine kõneisik Steve Boylan AFP-le, lisades, et Petraeus kahetseb oma otsust abieluvälist armusuhet enesedistsipliini puudumist rohkem, kui keegi suudaks sõnadesse panna.

Endine luurejuht teavitas oma naist Holly't (38) enne afääri avalikkuse ette jõudmist.

«Öelda, et naine on pettunud ja vihane, on asjade seisu ilustamine,» ütles Boylan.

Boylani sõnul sai Petraeuse ja tema biograafi Paula Broadwelli afäär alguse kaks kuud pärast mehe CIA etteotsa asumist 2011. aasta septembris ning lõppes neli kuud tagasi.

David Petraeuse afäär tuli päevavalgele FBI (Föderaalse Juurdlusbüroo) juurdlusega sellesse, kas tema tööarvutile võisid kõrvalised isikud ligi pääseda, kirjutasid New York Times ja teised USA meediaväljaanded valitsusallikatele viidates.

NBC News ja teised telekanalid on teatanud, et FBI keskendub Petraeuse biograafile Paula Broadwellile, kes teda raamatu jaoks pikka aega usutles. Broadwell ei ole paljastusi avalikult kommenteerinud.

New York Times ja Washington Post kirjutasid laupäeval, et juurdluse ajendiks olid «ahistavad» elektronkirjad, mida Broadwell saatis ühele naisele, kelle nime ei ole avaldatud.

Posti andmeil oli kirjade adressaat nii hirmunud, et palus FBI kaitset ja saatja väljauurimist.

Ajalehe andmeil ei töötanud teine naine CIAs ja tema suhe Petraeusega on ebaselge. Kuid ajalehe andmeil viitasid elektronkirjad sellele, et Broadwelli arvates ohustas naine tema suhet endise USA vägede komandöriga Iraagis ja Afganistanis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles