Itaalia maavärina ohvrite arv tõusis 207ni

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile varahommikul Itaalia keskosa tabanud maavärina on peaminister Silvio Berlusconi teatel nõudnud vähemalt 207 inimelu, lisaks said 100 kohalikku raskelt vigastada.


Päästjatel on seni õnnestunud rusudest elusana välja tuua 150 inimest ning 7000-meheline päästeoperatsioon vältab veel 48 tundi, vahendas täna maavärinas enim kannatada saanud L'Aquilat külastanud peaministri sõnu

BBC

.

Üheks õnnelikest, kes maavärinast eluga pääses, oli 98-aastane naine, kes veetis lõksus viibitud tunnid kududes.

Üks 23-aastane tudeng leiti L'Aquilas täna elusana neljakorruselise hoone varemetest enam kui 22 tundi pärast maavärinat. Päästjad jätkasid ka kaevetöid ülikooli ühiselamus, mille rusudes usutakse olevat neli tudengit.

Enamiku ohvrite surnukehad on Berlusconi sõnul tuvastatud, 17 omad aga mitte. Umbes 15 inimest on endiselt kadunud, ehkki on võimalik, et nad võisid ilma võimudele ega sugulastele teatamata varem piirkonnast lahkuda.

Lisaks 1500 kergemalt vigastatule jäid looduskatastroofi tagajärjel koduta 17 000 inimest.

Maavärina järel veetsid paljud piirkonna elanikest tänase öö hotellides, autodes või telklaagrites, samas kui päästetöötajad jätkasid öö läbi ohvrite otsimist.

13. sajandil rajatud linnas hävis katastroofi tagajärjel 3000 kuni 10 000 ehitist, muutes 70 000 elanikuga linna mõneks ajaks elamiskõlbmatuks.

L'Aquilat on maavärina järel tabanud ka mitukümmend tugevat järeltõuget. Neis siiski keegi kannatada pole saanud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles