Kadõrov: Tšetšeenia ei vaja iseseisvust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ramzan Kadõrov tänavu märtsis.
Ramzan Kadõrov tänavu märtsis. Foto: RIA Novosti / TopFoto / SCANPIX

Tšetšeenia president Ramzan Kadõrov ütles täna avaldatud usutluses Vene riiklikule ajalehele

Rossiiskaja Gazeta

, et tema vabariik ei vaja iseseisvust.


«Selgitan, miks ma ei vaja iseseisvust. Meil on väike pindala ning kõrge sündimus. Kui nafta otsa saab, mida ma suveräänse liidrina pihta hakkan?» vastas Kadõrov AFP teatel vastuseks küsimusele, kas Tšetšeenia eralduks Venemaast, kui kontrolliks ise oma naftat.

Kadõrov eitas ka kuuldusi oma osalusest ajakirjanik Anna Politkovskaja mõrvas. Tema sõnul läheks 2006. aastal tapetud Politkovskajat praegugi vaja, et näidata, kuidas olukord Tšetšeenias muutunud on.

«Inimesed tulevad ja lähevad, liiguvad vabalt mööda Groznõid, elu on normaalne,» ütles Kadõrov.

«Mis oli tõhusaim viis, kuidas meie vaenlased oleks Politkovskajat ära kasutanud? Ainult mõrvamise teel,» ütles ta ning süüdistas ajakirjaniku mõrva tellimises eksiilis viibivat ärimeest Boriss Berezovskit.

Ühtlasi kiitis ta endise presidendi ja nüüdse peaministri Vladimir Putini teeneid Tšetšeenia ees.

«Kui polnuks Putinit, siis Tšetšeeniat ei eksisteeriks. Ta päästis meie rahva - see mees Kremlis, kes meid usaldas. Olen oma elu Putinile võlgu, ma ei unusta seda iial, vastasel juhul pole ma mees,» märkis Kadõrov ning lisas, et peab Vene peaministrit kõige pühamaks meheks üldse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles