Bulgaaria smugeldajad peitsid salasigarette kirstudesse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Bulgaarias kasutasid smugeldajad miljonite salasigarettide transportimiseks kirste ja rentisid uurijate eksitamiseks isegi matuseautosid, ütles tolliameti juht täna.

Bulgaaria tolliameti juht Vanjo Tanov ütles riigitelekanalile BNT, et smugeldajad maskeerisid osa autosid ka kiirabiautodeks.

Võimud konfiskeerisid kokku 25 miljonit salasigaretti.

Keelatud sigaretid leiti ühest Sofia laoruumist neljast kirstust ja kastidest, mis siltide järgi sisaldasid brokolit, teatas tolliamet.

Tõenäoliselt olid sigaretid pärit Dubaist ning tolliameti teatel oli see üle kaheksa aasta suurim kogus konfiskeeritud salasigarette, millelt tasumata jäänud tollitulud ulatuvad 3,5 miljoni levini (1,8 miljoni euroni).

Bulgaarlased on kreeklaste järel Euroopa kõige innukamad suitsetajad - koguni 44 protsenti elanikkonnast suitsetab regulaarselt.

Kuni 15 protsenti Bulgaarias müüdavatest sigarettidest on ebaseaduslikud. Nende osakaal on vähenenud tänu võimude regulaarsetele haarangutele. 2010. aastal moodustasid salasigaretid 30 protsenti, teatas tolliamet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles