Senaatorid tahavad kuulda Petraeuse ütlusi Banghazi rünnaku kohta

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kindral David Petraeus, tagaplaanil tema abikaasa Holly.
Kindral David Petraeus, tagaplaanil tema abikaasa Holly. Foto: SCANPIX

Senati vabariiklased ja demokraadid kutsusid eile skandaali tõttu Luure Keskagentuuri (CIA) juhi kohalt tagasi astunud kindral David Petraeust andma ütlusi seoses 11. septembril aset leidnud ohvritega rünnakuga USA konsulaaresindusele Liibüas Banghazis.

«Ma usun, et ta (tuleb ütlusi andma). Arvan, et ta on vastutustundlik isik ja ma arvan, et ta tuleb,» ütles senati luurekomisjoni esinaine demokraat Dianne Feinstein uudistekanalile CNN.

Ta lisas, et ütluste andmist püütakse teisipäeval kokku leppida, sest Petraeuse hinnang olukorrale on inimeselt, kes tegelikult seal viibis. «Ma leian, et seda on meil oluline kuulda.»

Feinstein lisas, et tema ja komisjoni vabariiklasest liige Saxby Chambliss kohtuvad hiljem õhtul CIA tegevdirektori Michael Morrelliga.

Washington on alles toibumas Petraeuse šokeerivast teatest eelmisel nädalal, kui selgus, et tal oli abieluväline afäär oma biograafiga, kes on abielus reservväelane.

Skandaalile vaatamata peavad seadusandjad Petraeust ülioluliseks juurdluses, mis püüab selgitada tegelikku sündmusteahelat Banghazis, kus sai surma neli ameeriklast, teiste seas USA suursaadik Liibüas Christopher Stevens.

Senati luure- ja välisasjade komisjonide liige, vabariiklane Marco Rubio ütles pärast väliskomisjoni koosolekut, et palju on vastamata küsimusi ning ta loodab kuulda Liibüa rünnaku kohta ütlusi lisaks Petraeusele ka välisminister Hillary Clintonilt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles