Kreeklased piinasid illegaalsest immigrandist võõrtöölist 18 tundi

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kreeklased piinasid illegaalsest immigrandist võõrtöölist 18 tundi
Kreeklased piinasid illegaalsest immigrandist võõrtöölist 18 tundi Foto: SCANPIX

Kreekas on kasvanud vägivald välisriikidest pärit isikute suhtes ning samas  on muutunud paremäärmuslikud parteid nagu Kuldne Koidik väga populaarseks. Sellise suundumuse osapõhjuseks on Kreeka ebastabiilne majanduslik olukord.

Hiljuti paljastus Kreekas juhtum, milles illegaalset immigranti piinati julmalt, edastab The Irish Times.

29-aastane egiptlane Walid Taleb töötas Kreeka perekonnale kuuluvas pagaritöökojas Salamise saarel. Seni oli ta töö kulgenud normaalselt, kuid see lõppes, kui saabus pere 19-aastane poeg, kes oli just sõjaväest vabastatud.

Noor kreeklane hakkas võõrtöölist mõnitama ja käskis tal kaduda.

Egiptlasel ei jäänud muud üle, sest ta oli dokumentideta immigrant, kelle kohta Kreeka seadused ei kehti. Taleb aga ei lahkunud, sest tal oli saamata kahe kuu palk. Siis lõi kreeklane egiptlast näkku.

Kohe olid kohal ka pagaritöökoja omanik ja noormehe isa Yiorgos Sgourdos ning tema kaks abilist. Ka nemad hakkasid egiptlast peksma.

Mehed võtsid Talebi kinni ja viisid ta kuuri, kus teda piinati 18 tundi. Egiptlane oli seina küljes ketis.

«Sa sured siin ja me matame su maha,» sõnasid kreeklased.

Egiptlane oli kindel, et ta ei pääse eluga.

Järgmise päeva hommikul läksid piinajad tööle ning Taleb jäi üksinda. Tal õnnestus end vabastada ning ta liikus uimasena ja suhtlemisvõimetuna ringi. Lõpuks ta kaotas meelemärkuse ja vajus teele.

Kannatanud meest märganud isik teatas temast kiirabile ja politseile. Taleb viidi haiglasse, kuid seal ei antud talle esmaabi. Politsei võttis ta kaasa. Egiptlane oli vahi all neli päeva, kuni Kreeka riigi poolt määratud advokaadi abil ta vabadusse pääses.

Möödunud nädala reedel mõisteti Talebi üle kohut. Tal oli raskusi rääkimisega, ta keha veritses ning ta jäi keset kohtuistungit magama. Samal päeval oli kohus ka Sgourdose pereliikmete ja nende kaaslaste üle. Neid süüdistati inimröövis, kehaliste vigastuste tekitamises ja illegaalse immigrandi palkamises. Süüdi mõistmisel võivad nad saada kümne aasta pikkuse vanglakaristuse.

Kohtus paljastus ka fakt, et kreeklased olid valetanud ka Talebi sõpradele, öeldes et nad ei tea, kus mees on.

Juhtumit kommenteeris ka ÜRO põgenikeorganisatsiooni esindaja, kelle sõnul Talebi brutaalne kohtlemine oli oma olemuselt rassistlik.

Esindaja tõdes, et Talebi juhtumiga sarnaseid juhtumeid tuleb üsna sageli ette.

Walid Taleb on abielus ja kahe tütre isa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles