Vangerdused Vene kaitseministeeriumi juhtkonnas jätkuvad

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseminister Sergei Šoigu (paremal) koos asepeaminister Vladislav Surkoviga.
Kaitseminister Sergei Šoigu (paremal) koos asepeaminister Vladislav Surkoviga. Foto: SCANPIX

Vene uus kaitseminister Sergei Šoigu vahetas välja ka oma kaks asetäitjat, kes kureerisid armee finantseerimist ja relvastamise riiklike programmide täitmist, kirjutab tänane Kommersant.

Väljaande andmetel saab kaitseministri asetäitjaks finantsalal Moskva oblasti valitsuse praegune asepeaminister Ruslan Tsalikov.

Relvajõudude relvastamisega hakkab aga tegelema Juri Borissov, kes praegu töötab valitsuse juures oleva sõjatööstuskomisjoni aseesimehena. Valitsuse allika sõnul on ettevalmistamisel dokumendid tema vabastamiseks senisest ametist ja nimetamiseks kaitseministri asetäitjaks.

Asepeaministri Dmitri Rogozini pressisekretär Lidia Mihhailova lükkas intervjuus Interfaxile ümber kuuldused Borissovi nimetamisest kaitseministri asetäitjaks.

Kaitseministeeriumis koguneb 28. novembril kolleegium, millest võtavad osa kõik ministeeriumi tippjuhid. Oletatavalt viib Šoigu selleks kuupäevaks lõpule kõik plaanitud vallandamised ja ametisse nimetamised.

Kaadrimuudatused ministeeriumis said alguse 6. novembril, mis president Vladimir Putin vallandas kaitseministri Anatoli Serdjukovi ja nimetas tema asemele senise Moskva oblasti kuberneri Šoigu. Pärast seda on vahetatud välja kaitseministri minu asetäitjat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles