Panetta avaldas Allenile toetust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kindral John Allen (vaksaul), kindral  David Petraeus ja USA kaitseminister Leon Panetta juulis 2011 Kabulis.
Kindral John Allen (vaksaul), kindral David Petraeus ja USA kaitseminister Leon Panetta juulis 2011 Kabulis. Foto: SCANPIX

Ühendriikide kaitseminister Leon Panetta avaldas täna toetust kõrgele USA komandörile Afganistanis ning ütles, et kindral John Allenil on tema «jätkuv usaldus».

NATO vägede ülemjuhataja Afganistanis kindral John Alleni suhtes algatati juurdlus seoses skandaaliga, mis lahvatas nüüdseks tagasi astunud Luure Keskagentuuri (CIA) juhi David Petraeuse ümber.

Petraeus, endine USA vägede komandör Iraagis ja Afganistanis, teatas tagasiastumisest presidendile neljapäeval saadetud kirjas, põhjendades otsust abieluvälise armusuhtega. Ühendriikide meedia andmetel on selleks naiseks Petraeuse biograaf Paula Broadwell, kes teda raamatu jaoks pikka aega usutles.

Pentagoni ametnik ütles teisipäeval, et Allen on uurimise all «kohatute» e-kirjade pärast Petraeuse perekonnatuttavale, keda peetakse armusuhte ilmsiks teinud juurdluse algatajaks.

«Keegi ei saa ennatlikke järeldusi teha,» ütles Panetta Perthis, kus tema ja välisminister Hillary Clinton oma Austraalia kolleegidega kohtuvad.

Panetta sõnul on Alleni kandidatuur peatatud ettevaatusabinõuna, kuni kõik faktid on välja selgitatud.

Clinton lisas, et USA liitlased Afganistanis ei ole väljendanud «mitte mingisuguseid» kahtlusi seoses skandaaliga.

Pentagoni allika sõnutsi on Föderaalne Juurdlusbüroo (FBI) avastanud juurdluse käigus tuhandete lehekülgede kaupa kirjavahetust Alleni ja Jill Kelley vahel. Kelley oli see naine, kes teavitas sel aastal võime arvatavalt Broadwelli saadetud «ahistavatest» kirjadest, mida uurides jõudis FBI ka Petraeuse ja Broadwelli armusuhte jälile.

Meedia kohaselt pidas Broadwell (40) Floridas elavat ja sõjaväelastega sagedasti lävivat Kelleyt (37) oma rivaaliks.

Pentagoni allika sõnul eitab abielus Allen, et tal oli Kelleyga seksuaalsuhe, kuid ainuüksi kirjavahetuse maht võib näidata «ohvitserile sobimatut käitumist».

Ka USA president Barack Obama avaldas Allenile toetust.

USA Euroopa vägede ülemjuhataja kandidaadiks esitatud Allenil oli sel nädalal ees ärakuulamine kongressis. Nüüd naaseb ta Kabuli ja juhib sealseid võõrvägesid, kuni juurdlus läbi on.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles