Helsingi kohus laseb väiketüdruku mõrvari vabadusse

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pussnoaga mees
Pussnoaga mees Foto: SCANPIX

Helsingi teise astme kohus laseb tingimisi vabaks väikse tüdruku mõrva eest eluaegset vanglakaristust kandva 44-aastase mehe.

Vabanemispäev on 1. juuli 2013, vahendas iltasanomat.fi.

Mees mõrvas julmalt oma elukaaslase 5-aastase tütre. Õõvastav vahejuhtum leidis aset augustis 1997 Pyhäselkä saarel telgimatka ajal, kui mees kägistas ja pussitas lapse surnuks.

Mees oli purjus ja ähvardas sündmuskohale saabunud tuletõrjujaid ja politseinikke, mistõttu tuli tema rahustamiseks kasutama politseikoera abi.

Naine pääses ujudes vägivaldsest mehest eemale.  

Mees taotles enda vabastamist 2010. aastal, siis lükkas kohus selle tagasi.  

Tegemist on lühikese aja jooksul juba teise juhtumiga, kui eluaegset vangistust kandev inimese pääseb vabaks. Esmaspäeval otsustas teise astme kohus lasta vabaks Martti ja Elise Heino mõrvari. 2001. aasta veretöö eest karistust kandev mees vabaneb järgmise aasta augustis.

Soomes kasutatava praktika järgi istub eluaegse vanglakaristuse saanud inimene keskmiselt trellide taga 14,7 aastat. Sel sajandil on kinnipidamisasutuses viibimise aeg pikenenud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles