Uuring: meeste kalduvus enesetapule ilmneb juba lapsena

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Teismelistel ja noortel täiskasvanud meestel, kes üritavad end tappa, oli juba kaheksa-aastasena tõsiseid emotsionaalseid probleeme, samas kui enamiku enesetapule kalduvate naiste depressioon kujuneb välja pärast murdeiga, selgub eile avaldatud Soome teadlaste uurimusest.


Turu ülikooli uurimuses oli suitsiidile kalduvatest meestest ligi 80 protsendil kaheksa-aastasena silmanähtavaid probleeme õpetajate ja vanematega, vahendas YLE.

Näiteks olid nad teiste suhtes agressiivsed, ei täitnud käske ja olid hüperaktiivsed. Samuti valetasid nad, varastasid ja hävitasid teiste omandit.

Teadusajakirjas Archives of General Psychiatry avaldatud uurimuses jälgiti 5302 1981. aastal sündinud inimest, kellest 27 meest ja 27 naist tegid enne 24-aastaseks saamist tõsise enesetapukatse. Neist 13 meest ja kaks naist surid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles