Iisraeli politsei tappis autoga juute rünnanud mehe

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Iisraeli politsei lasi täna Jeruusalemma idaosas maha palestiinlasest autojuhi, kes üritas alla ajada maja lammutamist jälginud juudiriigi ametnike.


«Palestiinlane sõitis oma autoga piirivalvurite suunas ja tekitas kolmele neist kergeid jalavigastusi,» ütles politsei pressiesindaja Micky Rosenfeld, kelle sõnul lasi üks korrakaitsja seejärel juhi maha, vahendas AFP.

Ametnikud jälgisid, kuidas ehitustöölised lammutasid Hossam Dwayati maja. Dwayyat rammis möödunud aasta 2. juulil Jeruusalemmas buldooseriga mitut sõidukit, mille tagajärjel hukkus kolm ja sai viga 45 inimest. Politseinikud lasid mehe kohapeal maha.

Dwayyati perekond esitas kohtule apellatsioonikaebusi ja soovis, et võimud lõpetaksid poliitika, mille kohaselt terroriakti toime pandud palestiinlaste kodud hävitatakse, kuid kohus lükkas need kõik tagasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles