Meeleavaldajad valasid Thessalonikis Saksa konsuli peale kohvi

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meeleavaldus Kreekas Thessalonikis.
Meeleavaldus Kreekas Thessalonikis. Foto: SCANPIX

Kreekas Thessalonikis osales enam kui 240 inimest karmi majanduspoliitika vastu suunatud meeleavalduses, samal ajal leidis konverentsikeskuses aset Saksa-Kreeka konverents Berliini-Ateena suhete tugevdamiseks.

Meeleavaldajad püüdsid takistada osalejate ligipääsu hoonele ja valasid kohvi Saksa konsulile Thessalonikis Wolfgang Hölsche-Obermaierile. Lisaks kähmlesid nad politseinikega, vahendas Reuters.

Demonstrandid karjusid «Natsid välja!» ja «See ei lähe läbi!». «Need inimesed pole tulnud siia meid aitama, vaid kuulutama välja surmaotsust,» rääkis munitsipaaltööliste ametiühingu liider Themis Balasopoulos.

Konverentsil osalejate seas on näiteks tööministri asetäitja ja kantsler Angela Merkeli isiklik esindaja Hans Jocahim Fuchtel.

Karm majanduspoliitika, mida Saksamaa nõuab Kreeka kriisist väljaviimiseks tungivalt, kutsub kreeklastes esile rahulolematust. Oktoobris võtsid politseinikud kinni enam kui 200 inimest, kes avaldasid pahameelt Saksa kantsleri Angela Merkeli visiidi peale.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles