CIA algatas Petraeuse skandaali asjus sisejuurdluse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
David Petraeus.
David Petraeus. Foto: SCANPIX

USA Luure Keskagentuur (CIA) algatas armuafääri tõttu tagasi astunud peadirektori David Petraeuse asjus sisejuurdluse, teatas CIA esindaja eile.

«Kui sellest juhtumist on midagi õppida, siis me püüame sellest õppust võtta,» ütles Preston Golson.

Golsoni sõnul on juurdluse eesmärk asjaloosse selgust tuua ega eelda «kindalt tulemust».

Petraeus (60), kõrgelthinnatud endine USA vägede komandör Iraagis ja Afganistanis, põhjendas eelmisel nädalal tagasi astudes otsust abieluvälise armusuhtega, mis tal oli tekkinud Paula Broadwelli (40), samuti abielus reservsõjaväelasega, kes kirjutas tema biograafiat.

Afääriga on seotud ka NATO vägede ülemjuhataja Afganistanis kindral John Allen (58). Viimane tuli mängu seoses Petreuse perekonnatuttava Jill Kelleyga, kes teavitas sel aastal võime talle arvatavalt Broadwellilt tulnud «ahistavatest» kirjadest, mida uurides Föderaalne Juurdlusbüroo (FBI) Petraeuse ja Broadwelli armusuhte jälile sattus.

FBI uurib, kas Broadwell võis Petraeuse arvutist salastatud infot kätte saada.

Petraeus astub rambivalgusse uuesti reedel, kui annab kongressis tunnistusi 11. septembril Liibüas Benghazi konsulaadis nelja ameeriklase elu nõudnud terrorirünnaku kohta.

Oma põlvkonna säravaimaks sõjaväelaseks peetud Petraeus jõudis CIA peadirektor olla veidi üle aasta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles