Petraeusi afäär ajas Talibani esindaja naerma

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
David Petraeus ja tema abikaasa Holly Petraeus 2010. aastal senati relvajõudude komitee ees.
David Petraeus ja tema abikaasa Holly Petraeus 2010. aastal senati relvajõudude komitee ees. Foto: SCANPIX

Nii Iraagis kui Afganistanis koalitsioonivägesid juhtinud ning möödunud nädalal abielurikkumise avalikukstuleku tagajärjel USA Luure Keskagentuuri (CIA) juhi kohalt tagasi astunud kindral David Petraeusi juhtum ajas Talibani esindaja intervjuu ajal naerma, kirjutab uudisteagentuur AFP.


Kivinäoline Talibani esindaja hakkas sel nädalal Pakistanis AFP-le antud intervjuu käigus naerma, kui talle Petraeusi afääri mainiti, kuid leidis, et ameeriklaste puhul pole selles midagi uut.

Kui islamistid aastatel 1996-2001 Afganistanis võimul olid, kohtlesid nad abielurikkujaid väga karmilt. Ka selle liikumise põhirahvuse puštude traditsiooniline moraalikood näeb sellise eksimuse eest ränka karistust.

«Puštude vaatnurgast peaksid armukese pereliikmed Petraeusi maha laskma,» selgitas see anonüümseks jäänud intervjueeritav. «Šariaadi vaatenurgast tuleks ta kividega surnuks visata.»

Talibani esindaja sõnul juhtunu teda ei üllata. «See, et ameeriklased ja lääne inimesed nii käituvad, on üsna tavapärane – nad elavad vaba seksi ühiskondades, kus keegi sellisest asjast ei hooli, mida te ootate?» lausus ta.

37 aastat abielus David Petraeusil (60) oli abieluväline suhe tema biograafia autori Paula Broadwelliga (40), kes on samuti abielus.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles