Petreause afääriga seotud naised käisid korduvalt Valges Majas

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paula Broadwell (vasakul) ja Jill Kelley.
Paula Broadwell (vasakul) ja Jill Kelley. Foto: SCANPIX

USA Luure Keskagentuuri (CIA) endisele juhile David Petraeusile ametikoha maksnud skandaalis tähtsat osa etendanud naised, Paula Broadwell ja Jill Kelley külastasid mõne aasta eest mitmel korral Valget Maja hoonetekompleksi, ütles anonüümseks jääda soovinud valitsusametnik AFP-le.

Ametniku väitel osales Petraeuse biograafist ja endisest armukesest Broadwell (40) Afganistani ja Pakistani käsitlevatel koosolekutel Valge Majaga külgnevas nn. Eisenhoweri hoones. Esimesel taoline koosolek leidis aset 2009. aastal ning Broadwell kohtus valitsuse Afganistani ja Pakistani poliitikaga tegeleva meeskonna liikmega. Sama allika hinnangul osales Broadwell järgmisel korral analoogilisel koosolekul kaks aastat hiljem, toona oli kohal ligi 20 inimest.

Jill Kelley on samuti hiljaaegu Valge Maja hoonetekompleksis viibinud. Allika sõnul külastas Kelley presidendi residentsi pere ja lastega «turistidena», kahel korral tänuõhtusöökidel Valge Maja sööklas koos oma õe ning ühe residentsis töötava personaliliikmega, kellega ta oli oma kodukoha Tampa lähedal MacDilli õhujõudude baasis kohtunud.

Petraeus (60), kõrgelthinnatud endine USA  vägede komandör Iraagis ja Afganistanis, põhjendas eelmisel nädalal tagasi astudes otsust abieluvälise armusuhtega, mis tal oli tekkinud Paula Broadwelli, samuti abielus reservsõjaväelasega, kes kirjutas tema biograafiat.

Afääriga on seotud ka NATO vägede ülemjuhataja Afganistanis kindral John Allen (58). Viimane tuli mängu seoses Petraeuse perekonnatuttava Jill Kelleyga, kes teavitas sel aastal võime talle arvatavalt Broadwellilt tulnud «ahistavatest» kirjadest, mida uurides Föderaalne Juurdlusbüroo (FBI) Petraeuse ja Broadwelli armusuhte jälile sattus.

FBI uurib, kas Broadwell võis Petraeuse arvutist salastatud infot kätte saada.

Petraeus astus eile uuesti rambivalgusesse, esinedes Ühendriikide kongressi esindajatekoja luurekomitee ees. Petraeus vastas seadusandjate 11. septembril Banghazis asuvat USA Liibüa saatkonda tabanud rünnakut puudutavatele küsimustele. Kindral ütles, et äsja ilmsiks tulnud skandaalil ei olnud midagi pistmist sellega, kuidas ta Banghazi rünnaku ajal käitus.

Oma põlvkonna säravaimaks sõjaväelaseks peetud Petraeus jõudis CIA peadirektor olla veidi üle aasta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles