Iisrael on langenud ulatusliku kübersõja ohvriks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Välisriigid püüavad jätkuvalt saada ebaseaduslikku juurdepääsu Eesti ametkondade arvutivõrkudele.
Välisriigid püüavad jätkuvalt saada ebaseaduslikku juurdepääsu Eesti ametkondade arvutivõrkudele. Foto: SCANPIX

Iisraeli valitsus tunnistas pühapäeval, et on alates Gaza operatsiooni algusest kolmapäeval langenud ulatusliku kübersõja ohvriks, mille käigus on tehtud «miljoneid katseid» häkkida riigiasutuste võrgulehtedele.

Iisraeli rahandusminister Yuval Steinitz ütles enne kabineti istungit, et valitsus peab nüüd sõda «ka teisel rindel - Iisraeli-vastaste küberrünnakutega».

Steinitzi sõnul on Iisrael tõrjunud viimase nelja päeva jooksul «44 miljonit rünnakut valitsusasutuste võrgulehtedele». Ministri sõnul on edukalt tõrjutud kõik rünnakud «peale ühe», mille tõttu üks võrguleht oli «kuus või seitse minutit maas».

Aktivistide ühendus Anonymous võttis laupäeval vastutuse rünnakute eest Iisraeli riigiasutuste ja keskpanga võrgulehtede vastu, teatades, et tegemist on protestiga juudiriigi õhulöökide vastu Gaza sektorile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles