Eckerö Line’i laevalt kukkus merre mees

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eckerö Line'i reisiparvlaev Nordlandia
Eckerö Line'i reisiparvlaev Nordlandia Foto: SCANPIX

Ahvenamaa firmale Eckerö Line kuuluvalt reisiparvlaevalt Nordlandia kukkus hommikul merre mees.

Suomenlinna rannavalve teatel märkasid pealnägijad mehe kukkumist kella 8.30 paiku, vahendas iltalehti.fi. Laev oli lahkunud Helsingist kell 8 ja võtnud suuna Tallinnale.

Mees kukkus merre, kui laev asus Halliluoto karist kaks kilomeetrit põhjapool. Otsekohe algasid hädalise otsingud. Nordlandia pööras otsa ringi, appi tulid kopter ja veel kolm laeva (katamaraan Merilin, lootsilaev, Suomenlinna rannavalve patrull-laev ).

Kopterilt leiti mees üles kell 9.15, ta vinnati kopterisse ja samas alustati tema elustamist.

Mees toimetati Meilahti haiglasse, kuid rannavalvel tema edasisest saatusest teavet pole. Ka pole avalikustatud mehe rahvust.

Rannavalve esindaja sõnul oli mees umbes 30-40aastane.

Merepäästeülema Keijo Parhiala sõnul on merevee temperatuur ligi 8 kraadi Celsiuse järgi. «Ta püsis siiski pinnal,» märkis Parhiala.

Mees oli meres ligi 45 minutit. Lisaks võimalusele uppuda ähvardab merre kukkunud inimest alajahtumine. «Alajahtumine sõltub varustusest ja sellest, kas inimene liikus vees aktiivselt või mitte,» rääkis Parhiala.

Nordlandial oli intsidendi ajal 560 reisijat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles