Saksa liidumaa keeldus korraldamast Vene-Saksa konverentsi

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Angela Merkel ja Vladimir Putin kohtusid eelmisel nädalal Moskvas. Kantseler Merkel väljendas seal nõutust Pussy Rioti liikmetele määratud karistuse üle.
Angela Merkel ja Vladimir Putin kohtusid eelmisel nädalal Moskvas. Kantseler Merkel väljendas seal nõutust Pussy Rioti liikmetele määratud karistuse üle. Foto: SCANPIX

Baden-Württembergi liidumaa keeldus aust olla 2013. aastal Vene-Saksa konverentsi Peterburi Dialoog toimumispaigaks, kirjutab Spiegel.

Vene-Saksa dialoogi korraldajad plaanisid viia ürituse läbi Baden-Badenis.

Liidumaa juhtide põhjenduse järgi nõuab konverentsi läbiviimine liiga palju raha ja Baden-Württemberg ei saa seda omale lubada.

Organisaatoritele lähedased allikad rääkisid Spiegelile, et liidumaa valitsus ei pea tegema erilisi kulutusi, kuna Saksa-Vene headest suhetest huvitatud äriringkonnad võtavad suure osa kulutustest enda kanda.

Baden-Württembergi valitsuse esindaja selgitas, et organisaatorid pöördusid abipalvega liidumaa rahandusministri Nils Schmidi poole, vahendas Die Welt.

Liidumaa peaminister  Winfried Kretschmann andis rahandusministrile korralduse arvutada kokku, kui palju raha konverentsi korraldamine vajab ja hinnata, kas liidumaa saab korraldamist endale lubada või mitte.  

Rahandusministeeriumi arvutuste järgi kulub Peterburi Dialoogiks kolm miljonit eurot, mis sisaldab nii üritust kui täiendavate politseijõudude palkamist.

Kretschmanni pressisekretär rääkis, et Baden-Württembergis leiavad järgmisel aastal aset ka pidulikud ettevõtmised, mis on pühendatud 3. oktoobril tähistatavale Saksamaa ühendamisele.

Spiegel omab informatsiooni, nagu oleks ametnike keeldumine seotud inimõiguste rikkumisega Venemaal ja punkansambli Pussy Riot liikmete karmi karistamisega, kuna naised saadeti kaheksa aastaks kolooniasse. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles