Putin peab võimalikuks kahe tehase viimist Kalašnikovi kaubamärgi alla

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mihhail Kalašnikov (paremal) ja Vladimir Putin (keskel) Ižmaši tehases 2010. aastal.
Mihhail Kalašnikov (paremal) ja Vladimir Putin (keskel) Ižmaši tehases 2010. aastal. Foto: SCANPIX

Venemaa president Vladimir Putin peab võimalikuks viia kaks Iževski relvatehast (Ižmaš ja Ižmeh) Kalašnikovi kaubamärgi alla.

Teema tõstatas täna üles asepeaminister Dmitri Rogozin, vahendas Interfax.

«Mis puudutab ühendamist, siis loomulikult on see võimalik,» vastas Putin. Ta tegi ülesandeks pöörata tähelepanu sotsiaalsetele probleemidele, mis võivad ühendamisel ette tulla.

«Tulemuseks peab olema situatsiooni paranemine, aga mitte mingil juhul halvenemine. Ja alati tekib sellistes olukordades palju sotsiaalse alatooniga küsimusi. Palun tel pöörata sellele kõige pingsamat tähelepanu,» rääkis Putin Rogozinile.  

Legendaarne konstruktor Mihhail Kalašnikov (93) oktoobri lõpus president Putini poole, et ta kuulsa relvatehase päästaks. Kalašnikovi sõnul on Udmurtias asuvas tehases, kus ta kunagi konstrueeris omanimelise Kalašnikovi automaadi, toodang märgatavalt langenud. Relvakonstruktori väitel makstakse Ižmaši töötajatele liiga vähe palka, mistõttu häid ja osavaid töötajaid on raske leida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles