Fatah ja Hamas leppisid Gaza kriisi tõttu ära

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mees teeb iPadiga pilti rusudest Gaza lõunaosas Khan Younis.
Mees teeb iPadiga pilti rusudest Gaza lõunaosas Khan Younis. Foto: SCANPIX

Rivaalitsevad Palestiina organisatsioonid Fatah ja Hamas kavatsevad ühendada Gaza kriisi tõttu jõud, kinnitati Fatah juhtkonnast.

«Me teatame siit koos teiste liidritega, et lõhenemine on lõppenud,» ütles Fatah ametnik Jibril Rajoub umbes tuhande inimese ees Läänekalda halduskeskuses Rām Allāh’s, vahendas Al Arabiya News.

Manara väljakul lehvis «lipumeri», rahvas hüüdis «Ühtsus!» ja «Ründa, ründa Tel Avivi!».

«See, kes iganes räägib lõhenemisest pärast tänast lõhenemisest, on kurjategija,» ütles Hamasi üks juhtidest Mahmoud al-Ramahi rahvahulgale.     

Fatah ja Hamas on tülitsenud 2006. aastast saadik. Hamasi kontrolli all on Gaza sektor, Fatah võimutseb Jordani Läänekaldal.

Iisraeli allikate väitel toetab Iisraeli peaminister Benjamin Netanjahu kriisile lahenduse leidmist läbirääkimiste kaudu. Kui Hamasi raketirünnakud Iisraeli territooriumile ei lõpe, siis on Iisrael valmis alustama sissetungiga Gazasse, väidavad allikad.

Kuuendat päeva kestev vägivallatsemine on viimaste andmete järgi nõudnud 91 palestiinlase elu.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles