Pussy Rioti liikmed vallandasid oma advokaadid

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vangistatud Pussy Rioti liikmed Maria Aljohhina (vasakul) and Nadežda Tolokonnikova oktoobris Moskva kohtus.
Vangistatud Pussy Rioti liikmed Maria Aljohhina (vasakul) and Nadežda Tolokonnikova oktoobris Moskva kohtus. Foto: SCANPIX

Moskva Lunastaja Kristuse kirikus skandaalse esinemise eest vangi mõistetud punkbändi Pussy Riot kaks liiget vallandasid oma senised kaitsjad ning palkasid ühise advokaadi.

Tänavu augustis usuvihast ajendatud huligaansuses kaheks aastaks vangi mõistetud Nadežda Tolokonnikova ja Maria Aljohhina palkasid uueks kaitsjaks advokaat Irina Hrunova. Õiguskaitseassotsiatsiooni Agora jurist Hrunova kaitses varem samuti bändi kuulunud ja süüdi mõistetud Jekaterina Samutsevitšit, kelle kohus otsustas oktoobris vabastada, muutes tema vangistuse tingimisi karistuseks.

Tolokonnikova abikaasa Pjotr Verzilov ütles uudisteagentuuri AFP vahendusel, et naised langetasid otsuse ühiselt ning nende senised kaitsjad – Mark Feigin, Nikolai Polozov ja Violetta Volkova – suhtusid sellesse rahulikult.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles