Kohus jättis Udaltsovi süüdimõistmise jõusse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sergei Udaltsov.
Sergei Udaltsov. Foto: SCANPIX

Venemaa Uljanovski oblastikohtu kriminaalasjade kolleegium lükkas tagasi Vasakrinde juhi Sergei Udaltsovi kaitse taotluse tühistada süüdimõistev otsus, mis langetati opositsionäärile Kremli-meelse aktivisti peksmise eest.

Kohus määras Udaltsovile 35 000 rubla suuruse trahvi.

Kohtukolleegiumi määruses öeldakse, et opositsionääri süü sai täielikult tõendatud, mingeid rikkumisi süüasja menetlemises ei tuvastatud.

Politsei pidas Udaltsovi Uljanovskis kinni 21. aprillil miitingul, kus protestiti NATO transiitveopunkti loomise vastu. Kinnipidamise aluseks oli üliõpilase, Ühtse Venemaa Noore Kaardiväe kohaliku aktivisti Anna Pozdnjakova avaldus, kes väitis, et ta tahtis Udaltsovilt intervjuud võtta, kuid Udaltsov lõi teda.

Udaltsov esitas omakorda politseile kaebuse Pozdnjakova peale, öeldes, et teda on laimatud, kuid politsei keeldus kriminaalasja algatamast.

27. juunil mõistis Uljanovski kohus Udaltsovi peksmises süüdi ning määras talle karistuseks 240 tundi ühiskondlikult kasulikku tööd. Edasikaebamisel asendas kõrgema astme kohus üldkasuliku töö tunnid rahatrahviga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles