Obama turvameeskonna tegid Tai suured varaanid murelikuks

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA president Barack Obama, välisminister Hillary Clinton ja Tai Wat Pho kunungliku kloostri juht Chaokun Suthee Thammanuwat
USA president Barack Obama, välisminister Hillary Clinton ja Tai Wat Pho kunungliku kloostri juht Chaokun Suthee Thammanuwat Foto: SCANPIX

USA president Barack Obama oli möödunud pühapäeval ja eile visiidil Tais.

Presidendi ihukaitsjad tutvusid varasemalt paikadega, mida Obama Tais külastas ning neid tegid murelikuks Bangkokis valitsushoone alal elavad suured sisalikud, edastab AFP.

Agendid arvasid, et tegemist on ohtlike Varanus komodoensis varaanidega. Kohalikud võimuesindajad kinnitasid, et tegemist on hoopis ohutute Varanus salvator varaanidega. Need kaks liiki on oma välimuselt üsna sarnased, kuid komodo varaanid elavad vaid viiel Indoneesia saarel, teise liiki kuuluvad varaanid on aga laiemalt levinud.

Komodo varaan on maailma suurim sisalik, kelle hammustus võib eluohtlik või isegi surmav olla.

Lisaks looduslikele ohtudele tegid USA eksperdid kindlaks piirkonnad, kus võib pommioht olla.

Barack Obama pidas Tais läbirääkimisi peaminister Yingluck Shinawatraga. Üheks teemaks oli humanitaar- ja katastroofiabi pakkuva üksuse loomine Taisse U-Tapaosse. Seal asus Vietnami sõja ajal USA baas.

Pärast Tai visiiti sõitis Obama Birmasse, kus ta kohtus opositsioonipoliitiku ja Nobeli preemia saanud Aung San Suu Kyiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles