Miss Venemaa materdas iludusvõistlusel armutult kodumaad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Natalja Pereverzeva
Natalja Pereverzeva Foto: SCANPIX

Vene esindaja Miss Maailma iludusvõistlusel tekitas kodumaal raevu, kui nimetas Venemaad kerjuseks ja vaeseks pikalt kannatanud riigiks, mille on armutult tükkideks rebinud ahned, ebaausad ja uskmatud inimesed.

Tähelepanuväärse väljaütlemise autori Natalja Pereverzeva sõnul on Venemaa arteriks, millest mõned valitud nõrutavad rikkust välja, teatas Briti ajalehe The Telegraph võrguversioon.

24-aastane Pereverzeva esindas Venemaad rahvusvahelisel iludusvõistlusel Miss Maailm (Miss Earth), mis on küll Miss Maailmaga (Miss World) sarnane üritus, kuid keskendub keskkonnateemadele. Sel aastal toimus võistlus Filipiinidel.

Pereverzeva vastas tiraadiga iludusvõistluse Miss Maailm standardküsimusele selle kohta, mis tema kodumaa puhul teda uhkeks teeb ja mida ta võiks propageerida.

Endisest finantsspetsialistist modell alustas oma sõnavõttu kodumaa kiitmisega, sõnades, et Venemaa on kui lahke väga suurte silmade, naljakate sarvede ja pidevalt mäletseva suuga lehm, kes annab oi kui magusat piima.

Siis aga muutis ta oma lähenemisnurka ja lisas, et tema Venemaa on kerjus. «Minu Venemaa ei suuda oma vanainimesi ja orvusid aidata. Nagu uppuvalt laevalt voolab riigist välja insenere, arste ja õpetajaid, sest neil pole millestki elada. Minu Venemaa on lõputu Kaukaasia sõda,» sõnas Pereverzeva.

Võistluse kodulehel täies mahus avaldatud sõnavõtt põhjustas Venemaal furoori. Ajaleht Komsomolskaja Pravda pealkiri oli järgnev: «Ka meie Miss Maailm 2012 esindaja tegi Venemaad maha või kõneles tõtt?»

Kommentaator Dmitri Stešin paistis esimest varianti pooldavat, sõnades, et Pereverzeva väljendas end kulunud lääne stereotüüpe kasutades. Iludusvõistlus kasutab ta keha lõpptarbijates seksuaalsete instinktide äratamiseks ja seetõttu on neiu arvamus väärtusetu, tõdes Stešin.

Teise vaatleja Sergei Tšernuhhi sõnul rääkis aga Pereverzeva argitõdedest ja teda süüdistati ainult sel põhjusel, et ta tegi seda välismaalaste ees.

Pereverzeva sai Miss Moskva tiitli 2010. aastal ja võitis ülevenemaalise iludusvõistluse eelmisel aasta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles