Somaalia piraadid investeerisid 100 miljonit dollarit kinnisvarasse Kenyas

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Somaalia piraat hoiab silma peal Taiwani kalalaeval, mille omanik maksis hõivajatele lunaraha ära ja mille meeskond pääses seetõttu vabaks.
Somaalia piraat hoiab silma peal Taiwani kalalaeval, mille omanik maksis hõivajatele lunaraha ära ja mille meeskond pääses seetõttu vabaks. Foto: SCANPIX

Viimaste aastate jooksul on Somaalia piraatide ninamehed ostnud Kenyas elamuid ja ärihooneid ligi 100 miljoni dollari eest, kirjutab The Financial Times.

Seda, et piraadid paigutavad kuritegelikul viisil hangitud raha kinnisvarasse, hakati märkama 2010. aasta lõpus. Näiteks läks suur osa rahast elamute ostmiseks Nairobi eeslinnas ja seda eelkõige somaallaste kogukonna keskuses Eastleigh’s.

Kinnisvara hinnad kerkisid seal kaks korda, kui ligi 100 miljonit dollarit tuli kinnisvaraturule.   

Nairobis asuva kinnisvarafirma Crystal Valuers maakler Bernard Ochieng rääkis, et tavaliselt saabus ostuhuviline kotiga, mis oli dollaritest pungil. Mingil hetkel oli ligi viiendik tema klientidest Somaaliast pärit.

Kui laevade hõivamised vähenesid, siis kahanesid kinnisvaraostud 50 protsendi võrra, lisas maakler.

Firma Knight Frank andmetel kuulub Nairobi piirkondade hulka, kus elamud-korterid kallinevad kõige kiirema tempoga. Näiteks sel aastal on hinnad tõusnud juba 20 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles