Aserbaidžaani president tögab Twitteris Armeeniat

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aserbaidžaani president Ilham Alijev.
Aserbaidžaani president Ilham Alijev. Foto: SCANPIX

Aserbaidžaani president Ilham Alijev nimetas oma mikroblogivõrgustiku Twitter kontol naaberriiki Armeeniat kolooniaks.

«Armeenial pole riigina mingit väärtust,» säutsus Alijev oma kontol @presidentaz. «See on tegelikult koloonia, väljaspoolt juhitud eelpost, territoorium, mis on kunstlikult loodud ajaloolise Aserbaidžaani aladele,» lisas riigipea, kes on tänase päeva jooksul jõudnud teha ligi 30 postitust, milles kiidetakse Aserbaidžaani saavutusi ja kritiseeritakse Armeeniat.

Väidetavalt olid Aserbaidžaani riigipea säutsud mõeldud sisetarbimiseks ning presidendi kantselei teatel oli tegemist väljavõtetega Alijevi 16. novembril võimupartei 20. aastapäeval peetud kõnest.  

Alijev lubas oma Twitteri kontol jätkata Armeenia agressiivse poliitika paljastamist kõigis rahvusvahelistes organisatsioonides.

«Ma olen sellest varem tihti rääkinud ja ma tahan öelda seda veel kord ilma kedagi kartmata – meie vaenlane on Armeenia lobi,» selgitas Alijev.

«Aserbaidžaan kasvab aastatega tugevamaks ja veelgi võimsamaks, Armeenia aga nõrgeneb ja kahaneb iga aastaga,» täpsustas naftarikka eksliiduvabariigi president, kes on veelgi kinnistanud Alijevite dünastia haaret selle Aserbaidžaani üle, mis on ainus endine NSV Liidu mõjusfääri kuulunud riik, mida alates taasiseseisvumisest on juhtinud ühe perekonna liikmed.

«Me jätkame oma pingutusi Armeenia isoleerimiseks. See poliitika töötab. Me näeme selle tulemusi,» lisas Alijev oma Twitteri kontol.

Kahe naaberriigi suhted on endiselt teravad ning seda ilmestavad regulaarsed tulevahetused Aserbaidžaanist sõjaga lahku löönud Artsahhi ehk endise Mägi-Karabahhi piiril. Tegemist on piirkonnaga, mille üle pidasid Armeenia ja Aserbaidžaan üle-eelmise aastakümne alguses sõja, milles hukkus rohkem kui 30 000 inimest.

Artsahhi iseseisvust pole tunnustanud ükski riik, kaasa arvatud Armeenia, mille kontrolli alla piirkond pärast sõda läks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles