Armee: Gazast tulistatud rakett tappis Iisraeli sõduri ja ühe tsiviilisiku

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Israeli sõdurid.
Israeli sõdurid. Foto: SCANPIX

Gaza sektori ümber jätkuva kriisi seitsmendal päeval, mil erinevad osapooled on rääkinud võimalikust relvarahuni jõudmisest, tapsid Gazast tulistatud raketid ühe Iisraeli sõduri ja tsiviilisiku, teatasid võimuallikad teisipäeva õhtul.

«Saan kinnitada, et IDFi (armee) sõdur sai surma täna hommikul Eshkoli kohalikus omavalitsuses raketitule tõttu,» ütles pressiesindaja AFP-le, viidates Iisraeli-Gaza piiriala lõunaosaga külgnevale piirkonnale.

«Saame kinnitada, et Gazast tulistatud rakett tappis Negevi kõrbest pärit beduiini Alayaan Salem al-Nabari,» avalikustas kaitseministeeriumi pressiesindaja AFP-le. Pressiesindaja sõnul oli Nabari näol tegemist ühe ministeeriumi heaks töötava ettevõtte töötajaga.

Tegemist on viienda Gazast tulistatud raketi tõttu hukkunud iisraellasega pärast 14. novembrit.

Varem teatasid Hamas ja Islamidžihaad, et relvarahu kuulutatakse välja õhtul Egiptuse pealinnas Kairos. Sarnaseid positiivseid lootusi väljendasid ka Egiptuse rahuvahendajad, kuid Iisraeli allikad ei olnud varem õhtul kinnitanud kokkulepete sõlmimist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles