San Francisco keelas alastioleku avalikes kohtades

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alastioleku keelamise vastased võtsid end eile San Francisco linnavalitsuse ees protestiks paljaks.
Alastioleku keelamise vastased võtsid end eile San Francisco linnavalitsuse ees protestiks paljaks. Foto: SCANPIX

Vabameelsuse poolest tuntud USA linna San Francisco rahvaesindajad otsustasid napi häälteenamusega keelata alastioleku avalikes kohtades.

San Francisco linnavolikogu otsustas eile häältega 6-5 kiita heaks määruse, mis keelab pea kõikides avalikes kohtades, kaasa arvatud tänavatel, kõnniteel ja ühistranspordis, suguelundite paljastamise, vahendas AP.

Eranditena on täielik alastus ka tulevikus lubatud tänavafestivalidel, näiteks San Francisco iga-aastasel homoparaadil.

Eelnõu algatas volikogu liige Scott Wiener, kes sai enda sõnul üha sagedamini kaebusi meeste kohta, kes homoseksuaalide seas populaarses Castro linnaosas pea igapäevaselt oma keha paljastavad.

«See ei ole enam aeg-ajalt juhtuv ja omapärane osa San Franciscost. Castros juhtub seda sisuliselt seitse päeva nädalas,» ütles Wiener, kelle sõnul valitseb selles linnaosas «Hei, vaata, mis mul on»-mentaliteet.

Wieneri vastased volikogus väitsid, et keeldu pole vaja, kuna see rikuks San Francisco kui piiranguteta linna mainet ja sunniks politseinikke raiskama aega tühistele rikkumistele.

Hääletustulemuse selgumise järel puhkes saalis vilekoor ja nõuti Wieneri tagasikutsumist. Nudistide liikumise aktivist Gypsy Taub võttis end volikogus paljaks, enne kui politsenikud ta ruumist minema saatsid.

Eelnõu jõustumiseks peab see läbima veel ühe hääletuse ja saama linnapea Edwin Lee heakskiidu. Juba on föderaalkohtusse esitatud ka hagi, et keelu rakendamist blokeerida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles