Peapiiskop: anglikaani kirik on usaldusväärsuse kaotanud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Canterbury peapiiskop Rowan Williams.
Canterbury peapiiskop Rowan Williams. Foto: SCANPIX

Naiste piiskopiametisse pühitsemise tagasilükkamisega on anglikaani kirik usaldusväärsuse kaotanud, ütles Canterbury peapiiskop Rowan Williams kolmapäeval.

Peapiiskopi sõnul on mõningad Inglismaa riigikiriku elemendid tahtlikult sulgenud silmad ühiskonnas levivatele suundumustele.

Kiriku üldsinod lükkas teisipäeval ülinapi häälteenamusega tagasi eelnõu, mis oleks lubanud naisi piiskopiametisse pühitseda. Tegemist on olulise verstapostiga 85-miljonilise anglikaani kogudust ligi kahe kümnendi jooksul lõhestanud põhimõttelises küsimuses.

«Meil tuleb, kui otse öelda, kõvasti seletamist,» ütles Williams. «Missugused ka ei olnud hääletamise motiivid, selge on see, et meie ühiskonnale laiemalt ei ole see diskussioon mõistetav. Ja mis veel hullem, paistab, et me oleme sulgenud tahtlikult silmad selle laiema ühiskonna mõnedele suundadale ja prioriteetidele.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles