Noaga vehkiv pantvangistaja nõuab Jaapani peaministri tagasiastumist

Kadri Veermäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Aichi prefektuuris võttis noaga vehkiv mees neli Toyokawa Shinkini panga töötajat ja ühe naiskliendi pantvangi ning nõudis peaministri Yoshihiko Noda kabineti tagasiastumist.

Intsident algas kohaliku aja järgi kelle 14.20 paiku (Eesti aja järgi 7.20 hommikul), kohaliku meedia teatel nõuab mees ajakirjanikega kohtumist.

Pantvangistaja kohta anti alguses infot, et ta on 30. kuni 40. eluaastates mees, kuid värskemate teadete kohaselt on ta pigem 50. eluaastates.  

Pantvangid on meedia teatel terved ka neli tundi pärast vangistamist, lisaks pole mees esitanud rahanõudmisi. Siiski on ta küsinud kümne päeva jaoks vajalikku toidu- ja joogivaru, lisaks ka sigarette ning välgumihklit.

Noda kutsus eelmisel nädalal valimisi 16.detsembril korraldama. Eelduste kohaselt jääb ta valimistel alla, arvamusküsitluste järgi võitab peamine opositsioonierakond Liberaaldemokraatlik Partei.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles