Suurbritannias vahistati suure terrorireidiga tosin meest

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Briti politseinikud seismas ühe elamu ees Manchesteris pärast terrorivastast reidi Inglismaa loodeosas.
Briti politseinikud seismas ühe elamu ees Manchesteris pärast terrorivastast reidi Inglismaa loodeosas. Foto: AP / Scanpix

Briti politsei arreteeris eile Inglismaa loodeosas erinevates paikades kokku tosin terrorismis kahtlustatavat isikut pärast seda, kui üks kõrge julgeolekuametnik oli ettevaatamatult operatsiooni plaani meediale paljastanud.


Pärastlõunal korraldatud haarangutes, mis viidi läbi Manchesteris, Liverpoolis ja Lancashire'i krahvkonnas, osalesid kokku ajad politseinikud ning meedia andmetel olid suurem osa sihtmärke Pakistani kodanikud, kes viibivad Suurbritannias tudengiviisaga, vahendas Reuters.

Mõned tunnid varem oli aga politsei läbi lasknud tõsise julgeolekuapsaka, kui Scotland Yardi asejuht Bob Quick jäi peaministri residentsi juures fotole koos operatsiooni «Pathway» (tõlkes: jalgrada) salajaseks markeeritud briifingumaterjaliga.

Selles oli operatsiooni kirjeldatud kui salateenistuse veetud juurdlust kahtlustatava Al-Qaeda rünnakuplaani suhtes Ühendkuningriigi pinnal. Kokku oli vahistamiskäsk antud 11 isiku kohta, nende seas oli kümme Pakistani ja üks Briti kodanik.

Läbiotsimine teostati hiljem kaheksas erinevas kohas ning seitsmes neist peeti kinni kahtlusaluseid - kokku 12 meest teismeeast kuni üle neljakümne aasta vanuseni. Liverpoolis tabati kokku viis isikut, üks neist John Moores'i ülikoolis, Manchesteris aga veel viis, üks neist maanteel, kaks meest aga peeti kinni Clitheroe linnakese remonditarvete kaupluses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles