Vene asepeaminister eitab Potjomkini külade rajamist

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taifuuni Sanba põhjustatud üleujutust Vladivostoki kesklinnas lükkab laiali traktor.
Taifuuni Sanba põhjustatud üleujutust Vladivostoki kesklinnas lükkab laiali traktor. Foto: SCANPIX

Venemaa esimene asepeaminister Igor Šuvalov lükkas tagasi süüdistuse nn Potjomkini külade ehitamises Vladivostokki Aasia-Vaikse ookeani riikide (APEC) tippkohtumise ajaks.

«Potjomkini küla – see on maja, millele pole fassaadi taga mitte midagi. See aga on potjomkinlus. Mina aga olen alati selle vastu olnud ja olen ka edaspidi. Seal, kus me tegutsesime Primorjes koos seltsimeestega, pole ühtegi Potjomkini küla ega ühtegi taolist objekti,» kinnitas Šuvalov.

«Kõike, mis siin (Vladivostokis) on valmis, võib minna katsuma – seal võib kas töötada või õppida. Kui on probleeme ehituskvaliteediga, siis parandame vead ära. Need on valmis objektid, püstitatud kõige kaasaegsema tehnoloogia abil.»

Šuvalovi sõnul kerkisid nende kaasaegsete objektide foonil esile aga teised kohalikud probleemid.

Vladivostokis 2.-9. septembril aset leidnud APECi tippkohtumise puhuks ehitati näiteks kaks silda Russki saarele ja Sedanka-Patrokli maantee, kuid nüüdseks on tekkinud mitmeid probleeme.

Ka on liikluspolitseinikud märganud avariide suurenemise arvu teel, mis viib uuest lennujaamast Russki saarele, kuna juhid on tagasipöörde tegemist sunnitud ruumipuudusel rikkuma liikluseeskirju.

Šuvalov ütles, et tippkohtumise ajaks linna ehitatud teed võetakse ekspluatatsiooni siis, kui kõik vead on parandatud ära. Põhiliste remonditöödega tehakse algust kevad-suvel 2013.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles