Venemaal lasti töölt koju kõndinud relvakonstruktor tänaval maha

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Venemaal lasti eile õhtul maha kaitsetööstusettevõtte relvadisainer, teatasid õiguskaitseorganid ja meedia, kelle hinnangul oli tegemist tellimusmõrvaga.

Tuulas asuva vintpüsse, granaadiheitjaid ja muid relvi valmistava ettevõtte juhtivkonstruktori asetäitja Vjatšeslav Truhhatšov leiti surnuna, kuul peas, eile õhtul, teatas juurdluskomitee.

Uurijad seostavad tema tapmist tööga sport- ja jahirelvade uurimis- ja konstruktorbüroos.

Ametiisikud ei osutanud samas võimalikule motiivile.

Ettevõtlust Venemaal tumestavad korruptsioon ja konfliktid, mida vahetevahel lahendatakse tellimusmõrvade abil, osutas uudisteagentuur Reuters.

Truhhatšov lasti maha, kui ta kõndis jalgsi töölt koju ning mõrvast on olemas turvakaamera video, tsiteeris Interfax regiooni vanemuurija Tatjana Sergejeva sõnu.

Ta ütles, et tulistaja ei kandnud maski, ent põgenes sündmuskohalt otsekohe. Pole selge, kas ta tegutses üksi või koos kaasosalistega. Hästivalgustatud tänav ei olnud mõrva ajal täiesti inimtühi ning politsei otsib pealtnägijaid.

Venemaa kaitsetööstus, maailma suuruselt teine relvade eksportija, on olnud kasvava tähelepanu all alates ligi 100 miljoni dollari suuruse korruptsiooniskandaali puhkemisest, mis maksis varem sel kuul ameti kaitseminister Anatoli Serdjukovile.

Truhhatšovi tööülesanneteks oli relvade disain ja arendustööd, mitte müük, kinnitas Sergejeva.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles